Powered by Birikim Bilgisayar

 

Pokemon Go, sadece 14 saatte Apple'ın uygulama platformu AppStore'da en çok kazanan oyunun oldu. Oyunun AppStore'daki günlük kazancı şaşırtıyor.

Pokemon Go'da oyunu ücretsiz oynanabilse de oyun içinde Poketopları, pokemonları etrafına toplamaya yarayan incense, şanslı yumurtalar, pokemonları çeken lure modül, çanta limitini artırma gibi pek çok faydalı şey alabiliyorsunuz.

Mobil oyun sektörü ücretsiz oynanabilen oyunların oyun içi satın alma seçenekleri ile paralı olanlardan daha kazandırabildiğini gösterdi ki Pokemon Go bunun en son ve en başarılı örneklerinden biri. Ücretsiz bir oyun olan Pokemon Go, Nintendo ve oyunun yapımcılarına sadece ABD'de iOS kullanıcılarından günde 1.6 milyon dolar kazandırıyor. Henüz Android kullanıcılarının ne kadar kazandırdığı bilinmiyor.

App Annie adlı bir analiz firması Pokemon Go'nun yıl sonunda 1 milyar dolarlık gelir elde edeceğiniz tahmin ediyor. Toplamda mobil kullanıcılarının sadece %5 oyun içi satın alma yapıyor ancak bu oyuncular ayda ortalama 9.60 dolar harcıyor. iPhone, iPad kullanıcılarının ortalaması 15.34 dolarken Android kullanıcılarının 7.31 dolar.